Close

Formular inscriere la atelier

Ce este homeopatia?

 

Ce este homeopatia?

Auzim tot mai frecvent termenul de homeopatie și ne întrebăm, poate, ce presupune această metodă terapeutică și cum ne poate ajuta în redobândirea și menținerea sănătății.

HOMEOPATIA este o metodă holistică de tratament ce se bazează pe principiul similarității, conform căruia o substanță ce produce anumite simptome la omul sănătos este capabilă să le vindece la o persoană bolnavă atunci când este folosită în doze foarte mici și supusă unei proceduri fizice numită dinamizare. La nivel internațional, este una dintre cele mai cunoscute forme de practică medicală complementară ce și-a dovedit valoarea și eficiența, fiind practicată oficial și în România de către medici cu pregătire postuniversitară de specialitate.

Medicamentele homeopate sunt substanțe naturale de origine vegetală, minerală sau animală, obținute prin procedee specifice care le asigură lipsa toxicității. Se pot administra atât sugarilor, cât și femeilor gravide și pot reprezenta o alternativă de tratament eficient și sigur.

Spre deosebire de medicina conventională, în cadrul căreia terapia se adresează specific unei anume afecțiuni, tratamentul homeopat este individualizat pentru fiecare dintre noi, adresându-se organismului ca unui întreg și ținând cont atât de problemele fizice, cât și de cele mental-emoționale ale acestuia. Are un efect profund și asigură o restabilire a stării de sănătate pe termen lung, prin scăderea vulnerabilității la boală.

Din păcate, medicina clasică și-a dovedit limitele atât în tratamentul afecțiunilor cronice, cât și în prevenirea reîmbolnăvirilor. Deși tratează adesea cu succes afecțiuni acute, efectele adverse uneori severe ale medicației alopate îngreunează procesul de vindecare sau determină complicații greu de controlat. Apariția alergiilor multiple medicamentoase cu limitarea posibilităților terapeutice alopate face necesară găsirea de terapii alternative pentru acești pacienți, iar homeopatia poate fi una dintre acestea. De asemenea, homeopatia poate fi utilizată și atunci când nu se poate obiectiva o cauză organică evidentă pentru suferintele pacientului (vertij, migrene, infertilitate, recurențe infecțioase multiple) și, implicit, atunci când nu se poate aplica o terapie eficientă prin metodele convenționale cunoscute. Mai mult decât atât, apariția infecțiilor cu germeni multirezistenți la antibiotice, precum si recurențele acestora, cu dificultăți reale de tratament optim alopat, ne face să reconsiderăm modul în care ar trebui abordat tratamentul pacienților noștri.

Cu ajutorul homeopatiei, tratamentul se adresează în primul rând terenului pe care se dezvoltă bolile, susceptibilității constituționale a pacientului. Remediile homeopate stimulează și susțin organismul pentru a modula răspunsul acestuia la diferiți agenți externi ce pot influența starea de sănătate. Această metodă de tratament aduce și o înțelegere mai profundă a individualității noastre.

Principalele afecțiuni care pot beneficia de tratament homeopat sunt:

• afecțiuni respiratorii recidivante: rinofaringite, amigdalite, otite, sinuzite, bronșite, pneumonii;

• afecțiuni digestive: gastrită, ulcer, reflux gastro-esofagian, constipație cronică, diaree, hemoroizi, dishinezie biliară, parazitoză intestinală, sindrom de colon iritabil, hepatite cronice, tulburări de apetit;

• afecțiuni urinare: infecții urinare, microlitiază renelă, enurezis;

• afecțiuni genitale: vaginită, anexită, dismenoree, chisturi ovariene, fibrom uterin, infertilitate, afecțiuni ale prostatei;

• afecțiuni reumatismale;

• afecțiuni cardiovasculare și metabolice: insuficiență venoasă cronică, varice, dislipidemii;

• afecțiuni ale sistemului nervos: insomnie, migrene, anxietate, depresie, fobii, oboseală cronică, tulburări de comportament la copii;

• afecțiuni dermatologice: acnee, veruci, eczeme, vitiligo, infectii recurente cu virus Herpes Simplex;

• afecțiuni oculare recidivante: blefarite, orjelet (ulcior), salazion;

• afecțiuni endocrine: mastoză fibrochistică, tulburări de menopauză, dezechilibre hormonale.

 
Text: Dr. Elena Cristina Popescu medic primar boli infecțioase, homeopat

 

 

Dacă ai o afecțiune care nu se regăsește în lista de mai sus, te invităm să discuți cu un medic homeopat. Așa cum a fost prezentat anterior, tratamentul homeopatic te poate ajuta, acoperind un spectru larg de afecțiuni, indiferent că este administrat de sine stătător sau în completarea tratamentului medical clasic. Remediile se stabilesc de către medicul cu experiență în homeopatie, iar o astfel de consultație este amănunțită, durata acesteia fiind, de regulă, stabilită la 60 minute. Adesea, rezultatele pot fi potențate prin asocierea homeopatiei cu gemoterapia.

Cum pot face o programare la homeopatie?

Te așteptăm în București, la VERONIKI Life - Clinica de Medicină Integrativă pentru un consult homeopatic. Pentru mai multe detalii, te invităm să ne contactezi la 021.232.98.41 sau să ne scrii la office@veronikilife.ro.

 

Adresa Clinicii de Medicină Integrativă - VERONIKI Life:

Intrarea Murmurului nr. 2-4, Sector 1, București