Veronikilife.ro foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare si a asigura functionalitati aditionale. Detalii
Close

Formular inscriere la atelier

Iridologia - metodă de diagnostic utilizată în medicina complementară

 

Iridologia este una dintre puținele mijloace de investigare ale corpului vital, fiind totodată o metodă utilizată încă din antichitate. Așa cum picatura de sânge în câmp întunecat sau microscopia de contrast, în cazul hematologiei cuantice, cuantifică o picatură din sufletul nostru, iridologia surprinde prin acuratețea cu care evidențiază cele 2 hard-discuri mamă - tată cu care venim în această lume. Altfel spus, prezintă o analiză SWOT (puncte slabe și puncte forte, dar și oportunități și amenințări) a ființei noastre în momentul în care este făcută, având totodată o hartă a ceea ce a fost înainte de noi și o potențială anticipare a ceea ce va veni. 

Deși este o tehnică utilizată din cele mai vechi timpuri, iridologia se realizează, în prezent, cu ajutorul unor scanări computerizate cu rezoluții cât mai mari. Tehnologia oferă astăzi multiple posibilități de investigare, software-uri diferite, adecvate fiecărei școli de iridologie în parte. 

Irisul unei persoane oferă multiple informații valoroase, precum: deficiențele în profilul trans-generațional, predispoziția către anumite afecțiuni, fiecare dintre detaliile oferite alcătuind universul nostru unic.

Cu ajutorul iridologiei, un medic poate avea confirmări ale ipotezelor sale, poate obține o hartă a locurilor la care va fi nevoie să insiste mai mult timp, va obține tipul imunitar de reacție al pacientului, calitatea țesuturilor sale, ale bolilor predecesorilor săi, precum și componenta genetică moștenită de la părinți. Poate să urmarească, de asemenea, eficiența tratamentului prin examinări iridologice efectuate înainte și după tratament.

Pacienții pot înțelege și vedea că tratând aceste lipsuri care, cel mai adesea, sunt deficiențe transgeneraționale, se pot situa deasupra genelor lor dacă tratamentul a fost ales corespunzător și a fost adecvat nevoilor lor personalizate.

Iridologia este o tehnică utilă pentru diagnosticare, fiind adesea utilizată în completarea altor metode de investigare medicală. Iridologia completează informațiile pe care știința medicală nu a reușit să le identifice sau să le cuantifice prin altfel de mijloace de investigare liniara. Ea aparține medicinei cuantice care ia în calcul alături de corpul fizic și celelalte corpuri subtile: vital, mental,supra-mental în dorința eternă a omului de a atinge armonia minte-trup și suflet. Fiecare corp are nevoie de o abordare punctuală și de mijloace de remediere particulare. Dacă există o traumă sau carență în corpul fizic, atunci trebuie să ne adresăm remedierii din corpul fizic. Însă, dacă problema se află în câmpul vital, atunci mijloacele de remediere eficiente sunt cele specifice corpului vital, ș.a.m d. Este un mijloc de mare ajutor în diagnostic, o mare parte dintr-un tot care înseamnă o investigație completă deoarece oferă o perspectivă generoasă de înțelegere identificând zonele care necesită investigații detaliate și o atenție suplimentară. În medicina integrativă, iridologia face parte din mijloacele de investigație curentă.

Desigur că iridologia are latura ei de mister și poate din acest motiv să fie considerată speculativă sau chiar apropiată de științele ezoterice. Acest lucru este datorat faptului că surprinde câmpul vital, mai greu de cunoscut prin alte mijloace. Cu cât această știință va fi mai cunoscută și profesată cu discernământ, desigur că va fi agreată și solicitata de un număr de oameni din ce în ce mai mare.

La VERONIKI Life – Clinica de Medicină Integrativă, dr. Cătălina Anca Golea utilizează iridologia cu scopul de a oferi o viziune de ansamblu, globală asupra diagnosticului/stării de sănătate a pacienților: Investigația și profilul le-am utilizat în contextul conceptelor de medicină integrativă în care preocuparea colectivelor de medici era să surprindă și altfel de evoluții sau indicii care nu pot fi investigate prin mijloace de diagnosticare liniară (analize de laborator curente utilizate în medicina alopată). De exemplu, prin analiza iridologică la nivelul corpului vital se observă evoluția unui remediu homeopatic și, împreună cu colegii medici care utilizează aceste remedii destinate câmpului morfogenetic (homeopatia, herbologia, gemoterapia, etc) urmărim evoluția pacienților. Profilul înainte și după este foarte convingător. Medicii de medicină integrativă din întreaga lume utilizează aceste investigații pentru a putea înțelege complexitatea umană.

 

 

Adresa Clinicii de Medicină Integrativă - VERONIKI Life:

Intrarea Murmurului nr. 2-4, Sector 1, București