Veronikilife.ro foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare si a asigura functionalitati aditionale. Detalii
Close

Formular inscriere la atelier

Alergologie și imunologie

 

Alergologia este o specialitate medicală ce are ca scop diagnosticarea și tratarea bolilor alergice sau cu componentă alergică, fiind desprinsă din imunologia clinică. Este deosebit de important ca pe durata tratamentului și după terminarea acestuia, medicul specialist să monitorizeze în continuare pacientul, dar și să acorde timpul și informațiile necesare astfel încât să creeze mecanisme de învățare în rândul pacienților cu boli alergice sau afecțiuni de hipersensibilitate declanșate prin mecanisme imunologice.

Alergologia tratează extrem de multe afecțiuni produse prin mecanisme multiple și complexe, fiecare dintre acestea fiind investigate și tratate în mod diferit, personalizat de la un pacient la altul.

Domeniile de interes sunt variate, de la urticaria cronică și imunoterapie, la dermatita atopică, alergia alimentară și medicamentoasă, rinita, rinosinuzita, rinoconjunctivita și astmul, până la anafilaxie și intoleranță la histamină.

Foarte mulți dintre pacienți percep faptul că bolile alergologice au un grad ridicat de risc asupra vieții. În realitate, doar cateva dintre diagnosticele alergologice au potențial ridicat de risc. Ce este însă extrem de important de reținut e faptul că fiecare diagnostic alergologic prezintă o variabilitate individuală, manifestându-se astfel diferit de la un pacient la altul. Și trebuie avut în vedere că toate suferințele alergologice pot avea un impact semnificativ asupra calității vieții, dacă sunt neglijate sau nemonitorizate adecvat.

La VERONIKI Life - Clinica de Medicină Integrativă vei găsi medici specialiști alergologi care acordă o atenție deosebită cauzelor apariției bolii, recomandând investigații și tratamente astfel încât să elimine și să prevină o afecțiune din această sferă medicală, pe termen lung, combinând cu succes medicina alopată cu cea complementară.

Cum poți stabili o programare pentru alergologie și imunologie?

În situația în care dorești o programare alergologie/imunologie, te așteptăm cu drag în București la VERONIKI Life - Clinica de Medicină Integrativă. Pentru programări, te rugăm să ne contactezi telefonic 021.232.98.41 sau prin e-mail: office@veronikilife.ro.

 

Adresa Clinicii de Medicină Integrativă - VERONIKI Life:

Intrarea Murmurului nr. 2-4, Sector 1, București