Veronikilife.ro foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare si a asigura functionalitati aditionale. Detalii
Close

Formular inscriere la atelier

Analiza funcțională a microbiotei intestinale

 

Analiza microbiotei presupune efectuarea unui test complex de scaun (denumit FlorInScan), ce include analiza calitativă și cantitativă a compoziției microflorei intestinale, precum și a altor parametri importanți:

  • identificarea microbiotei fungice;
  • determinarea parametrilor digestivi (reziduuri digestive și elastazei-1 pancreatice);
  • detectarea hemoglobinei fecale;
  • determinarea pH-ului.

În cazul în care medicul solicită mai multe investigații față de cele amintite mai sus, poți opta pentru varianta extinsă a testului denumită FlorInScan Plus, care analizează suplimentar:

  • markerii inflamatori și ai permeabilității mucoasei (calprotectina, alfa1-antitripsină)
  • markerii imunologici (IgA secretor)

Rezultatele obținute în urma analizei microbiotei contribuie semnificativ la stabilirea cauzelor afecțiunii tale, precum și la elaborarea tratamentului personalizat, inclusiv a dozelor de probiotice și prebiotice. Testele FlorInScan Basic și FlorInScan Plus au opțiunea de determinare a zonulinei, un biomarker relevant pentru permeabilitatea intestinului, dar și a histaminei în scaun. Zonulina este un modulator fiziologic al joncțiunilor intercelulare strânse ale mucoasei intestinale, cu rolul de a facilita accesul substanțelor nutritive din și în intestin.

 

Cum poți stabili o programare pentru a efectua analiza microbiotei intestinale?

În situația în care dorești testare pentru microbiota intestinală, te așteptăm cu drag în București la VERONIKI Life - Clinica de Medicină Integrativă. Pentru programări și detali suplimentare despre testare, te rugăm să ne contactezi telefonic 021.232.98.41 sau prin e-mail: office@veronikilife.ro.

 

Adresa Clinicii de Medicină Integrativă - VERONIKI Life:

Intrarea Murmurului nr. 2-4, Sector 1, București