Veronikilife.ro foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare si a asigura functionalitati aditionale. Detalii
Close

Depunem toate eforturile pentru ca serviciile medicale să se deruleze cu profesionalism, dar și cu respectarea măsurilor impuse de autorități.
Apelăm la dumneavoastră cu rugămintea de a da dovadă de înțelegere și cooperare, cu scopul de a limita riscul de răspândire al virusului SARS Cov-2.

Având în vedere situația epidemiologică, vă rugăm să respectați regulamentul nostru intern:
✅ înainte de a vă prezenta în clinică, asigurați-vă că aveți programare. Accesul în clinică va fi permis doar persoanelor programate.
✅ dacă aveți simptome de răceală, strănut, tuse, dureri în gât, dificultăți de respirație și/sau febră (>37.3 ° C), vă rugăm să anunțați telefonic.
✅ vă rugăm să veniți la programare purtând masca de unică folosință. De asemenea, pe durata vizitei dvs în clinică (fie ca însoțitor, fie ca pacient, în sala de așteptare, în cabinete și pe întreaga durată a consultului și/sau a terapiei), aveți obligația de a purta în mod corespunzător masca de unică folosință, acoperind gura și nasul.

✅ înainte de a intra în clinică, vă rugăm să vă puneți în picioare botoșii de unică folosință aflați în zona liftului.
✅ la intrarea în clinică / cabinete, vă încurajăm să respectați normele de igienă (dezinfectarea adecvată a mâinilor cu apă și săpun, utilizarea dezinfectantului de mâini) și distanță socială (2 m între pacienți și însoțitori în sala de așteptare).
✅ prezentarea la programare se va face fără însoțitori/ aparținatori. Prin excepție, minorii pot fi însoțiți de un singur părinte / tutore. De asemenea, pacienții vârstnici, cu dizabilități sau cei care au nevoie de un însoțitor pot fi însoțiți de o singură persoană.
✅ vă recomandăm, pe cât posibil, să achitați serviciile medicale cu cardul bancar.

Mulțumim!

Close

Formular inscriere la atelier

Acupunctura - tratamentul medical complementar. Afecțiuni tratate. Beneficii. Recomandări

 

Despre tratamentul prin acupunctură

Acupunctura este o formă complementară de tratament, fiind o componentă a filozofiei medicinei tradiționale chineze. Prin intermediul tratamentului bazat pe acupunctură se urmărește stimularea și armonizarea energiei pe fiecare meridian, astfel încât să asigure o echilibrare adecvată a organismului, îmbunătățind starea de sănătate.

Tratamentul prin acupunctură presupune utilizarea unor ace speciale, de diferite dimensiuni. Acestea sunt aplicate în punctele specifice de acupunctură, în funcție de patologia fiecărui pacient.

Înainte de a începe tratamentul prin acupunctură, se realizează un diagnostic al pulsului care are ca scop evaluarea generală a organismului și stabilirea formulei de tratament prin acupunctură.

 

Cine poate urma un tratament prin acupunctură?

Dacă te confrunți cu una dintre situațiile de mai jos, e bine să știi că tratamentul prin acupunctură te poate ajuta pe termen mediu și lung:

-          Patologia căilor respiratorii superioare: rinită, sinuzită

-          Bronșite cronice și acute

-          Tahicardii, extrasistolii de cauză neurovegetativă

-          Modificări ale tensiunii arteriale (hiper sau hipotensiune)

-          Patologie vasculară periferică, (arterită, insuficiență venoasă periferică)

-          Afecțiuni ale tractului digestiv (parodontoze, gastrite, ulcere, reflux gastro-duodenal, colon iritabil, hemoroizi, afecțiuni ale ficatului, vezicii biliare, pancreas)

-          Afecțiuni ale sistemului urinar (rinichi, vezică urinară, incontinență urinară, enurezis, prostatită, retenție de apă)

-          Afecțiuni ale sistemului reproducător (infertilitate, impotență, fibromatoză uterină, endometrioză, chisturi ovariene, displazie mamară, deficit lactație)

-          Tulburări endocrine (tiroidă)

-          Boli de colagen (poliartrită reumatoidă, lupus eritematos diseminat, psoriazis, vitiligo, spondilită anchilopoetică) – tratament simptomatic și de ameliorare

-          Modificări neuro-vegetative: depresii, atacuri de panică, tulburări post-partum (după naștere), tulburări de somn (insomnii, somnolență, coșmaruri)

-          Boli ale sângelui (anemii, leucemii – tratament simptomatic)

-          Afecțiuni ale aparatului locomotor (luxații, entorse, tendinite, bursite, lumbago acut, spondiloză cervicală, gonartroză, discopatii, contracturi musculare)

-          Boli de piele (psoriazis, vitilogo, alopecii, dermatite de contact, dermatite alergice)

-          Oboseală cronică

 

Câteva dintre beneficiile acupuncturii:

-          Acupunctura este recomandată afecțiunilor cronice, dar și acute, fiind opțiunea ideală dacă dorești să eviți medicamentele antiinflamatorii puternice.

-          OMS confirmă că acupunctura este unul dintre cele mai eficiente tratamente în cazuri de anxietate

-          Acupunctura este un tratament fără efecte adverse

 

Recomandări generale:

În completarea tratamentului prin acupunctură, medicina tradițională chineză recomandă adoptarea unui stil de viață echilibrat, bazat pe o alimentație sănătoasă, practicarea sportului sau a unor exerciții specifice, precum și alocarea timpului necesar pentru odihnă și regenerare celulară.

Iată câteva recomandări generale:

-          evitarea consumului de alimente și băuturi foarte reci sau fierbinți (în timp, acestea pot afecta funcția digestivă),

-          intervalul de somn ideal este 22 - 5 (reprezintă ciclul biologic de refacere celular)

-          5 mese pe zi, fără sațietate, pentru întreținerea unui metabolism normal

-          Hidratare corectă (min. 2L lichide, la care se adaugă consum de fructe și legume)

-          600 g legume/zi, 400g fructe/zi este media recomandabilă

-          Max 4g sare/zi

În funcție de patologia fiecărui pacient, recomandările de mai sus pot suferi modificări.

 

Unde pot efectua tratament prin acupunctură?

Te așteptăm în București, la VERONIKI Life - Clinica de Medicină Integrativă pentru a beneficia și tu de rezultatele minuate ale acupuncturii. Pentru mai multe detalii, te invităm să ne contactezi la 021.232.98.41 sau să ne scrii la office@veronikilife.ro.

 

Text: Dr. Zoe Stratulat
medic medicină generală,
competență în acupunctură

 

Adresa Clinicii de Medicină Integrativă - VERONIKI Life:

Intrarea Murmurului nr. 2-4, Sector 1, București