Veronikilife.ro foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare si a asigura functionalitati aditionale. Detalii
Close

Formular inscriere la atelier

Acupunctura - tratamentul natural al durerii

 

Descoperită și studiată de chinezi încă din antichitate, acupunctura este o tehnică frecvent utilizată în Asia cu scopul de a trata numeroase afecțiuni medicale. Metoda de tratament se bazează pe două concepte tradițional chineze precum „qi” (energia vitală sau forța vieții) și “meridianele” (canale prin care qi-ul circulă în organism). Ulterior, această a fost preluată în întreaga lume astfel încât în prezent este unul dintre tratamentele utilizate cu succes în gestionarea și tratarea durerilor de coloană (cervicală, toracală, lombară), a durerilor de lombo-sciatică, de cap, a fibromialgiei, a crampelor musculare, a durerilor articulare, a colecistitei etc.

Acupunctura tradițional chineză presupune inserarea unor ace subțiri în piele, în anumite puncte specifice de acupunctură, în funcție de simptomele și diagnosticele stabilite de către medic. În funcție de tehnica pe care o practică fiecare medic, acesta poate să răsucească ușor acele, ori le poate aplica un stimul cald sau electric cu scopul de a potența rezultatele. De asemenea, pot fi aprinse, la nivelul pielii, conuri din plante uscate, cu diferite proprietăți terapeutice (această procedură este cunoscută sub denumirea de moxibustie).

Numeroase cercetări medicale evidențiază eficiența tratamentului prin acupunctură în afecțiuni ale sistemului nervos, sistemului endocrin, sistemului imun, sistemului cardiovascular, sistemului digestiv.

Trebuie să știi, de asemenea, că s-a demonstrat faptul că această procedură medicală presupune eliberare de endorfine în organism (substanțe chimice eliberate de către creier în organism și care au un efect analgezic). Astfel, prin stimularea anumitor puncte, acupunctura te poate ajuta la ameliorarea durerilor, îmbunătățirea calității somnului, a funcției digestive și dobândirea unei stări generale de bine.

Topul celor mai frecvente afecțiuni tratate de către acupuncturiști, cu eficiență ridicată, cuprinde condiții medicale precum:

-          Entorse, întinderi musculare, dureri articulare, menopauză, probleme ginecologice, colică renală, diskinezie biliară, alte dureri cronice sau acute

-          Afecțiuni respiratorii (gripă, răceală, alergii respiratorii, astm, sinuzită)

-          Afecțiuni digestive, inclusiv alergii alimentare

-          Tulburări de dispoziție (stres, anxietate, depresie, insomnie)

Dacă și tu te confrunți cu dureri recurente și ai epuizat tratamentul medicamentos fără niciun rezultat, ori dacă încerci să eviți pe cât de mult sau să cauți alternative pentru medicația clasică (de sinteză), atunci acupunctura poate fi o soluție ideală pentru tratamentul durerii și a disconfortului asociat.

 

Unde poți efectua ședințe de acupunctură?

Vino în București la VERONIKI Life - Clinica de Medicină Integrativă pentru a simți efectele benefice ale terapiei prin acupunctură. Pentru programări, te invităm să ne contactezi la 021.232.98.41 sau să ne scrii la office@veronikilife.ro.

 

Adresa Clinicii de Medicină Integrativă - VERONIKI Life:

Intrarea Murmurului nr. 2-4, Sector 1, București