Veronikilife.ro foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare si a asigura functionalitati aditionale. Detalii
Close

Depunem toate eforturile pentru ca serviciile medicale să se deruleze cu profesionalism, dar și cu respectarea măsurilor impuse de autorități.
Apelăm la dumneavoastră cu rugămintea de a da dovadă de înțelegere și cooperare, cu scopul de a limita riscul de răspândire al virusului SARS Cov-2.

Având în vedere situația epidemiologică, vă rugăm să respectați regulamentul nostru intern:
✅ înainte de a vă prezenta în clinică, asigurați-vă că aveți programare. Accesul în clinică va fi permis doar persoanelor programate.
✅ dacă aveți simptome de răceală, strănut, tuse, dureri în gât, dificultăți de respirație și/sau febră (>37.3 ° C), vă rugăm să anunțați telefonic.
✅ vă rugăm să veniți la programare purtând masca de unică folosință. De asemenea, pe durata vizitei dvs în clinică (fie ca însoțitor, fie ca pacient, în sala de așteptare, în cabinete și pe întreaga durată a consultului și/sau a terapiei), aveți obligația de a purta în mod corespunzător masca de unică folosință, acoperind gura și nasul.

✅ înainte de a intra în clinică, vă rugăm să vă puneți în picioare botoșii de unică folosință aflați în zona liftului.
✅ la intrarea în clinică / cabinete, vă încurajăm să respectați normele de igienă (dezinfectarea adecvată a mâinilor cu apă și săpun, utilizarea dezinfectantului de mâini) și distanță socială (2 m între pacienți și însoțitori în sala de așteptare).
✅ prezentarea la programare se va face fără însoțitori/ aparținatori. Prin excepție, minorii pot fi însoțiți de un singur părinte / tutore. De asemenea, pacienții vârstnici, cu dizabilități sau cei care au nevoie de un însoțitor pot fi însoțiți de o singură persoană.
✅ vă recomandăm, pe cât posibil, să achitați serviciile medicale cu cardul bancar.

Mulțumim!

Close

Formular inscriere la atelier

Aromaterapia - o terapie medicală utilizată încă din antichitate

 

 

Aromaterapia reprezintă o metodă de tratament bazată pe folosirea uleiurilor eterice, introduse în organism prin căile respiratorii, transcutanat şi (sau)  prin mucoase.

De peste 6000 de ani omenirea cunoaşte acţiunile miraculoase ale uleiurilor eterice naturale, proprietăţile lor curative şi purificatoare, aromele lor irepetabile . Actualmente, arta aromaterapiei s-a răspândit în întreaga lume. Noi tindem să ne recăpătăm echilibrul dereglat de ritmul agitat al vieţii contemporane, prin apelarea la înţelepciunea antică şi prin redescoperirea acţiunii benefice a uleiurilor eterice.

Stresurile, poluarea mediului, alimentaţia incorectă, modul de viaţă agitat şi hipodinamic acţionează distrugător asupra corpului şi sufletului. Arta aroma­terapiei foloseşte puterea uleiurilor eterice concentrate, influenţînd prin activarea simţului olfactiv şi senzualităţii, restabilind armonia corpului şi sufletului.

Istoria folosirii uleiurilor eterice are rădăcini  din timpurile antice, în ţări precum China, India, Persia, Egipt.

Egiptul Antic a fost cu certitudine o civilizaţie remarcabilă în ceea ce priveşte folosirea şi evoluţia aromaterapiei. Aromele erau folosite pe larg în viaţa cotidiană a egiptenilor antici. Ele erau folosite pentru dezinfectarea aerului din încăperi, întreţinea tenului, băi aromatice, aromatizarea lenjeriei, erau adăugate în bucate şi în vin. Preoţii din Egiptul Antic foloseau uleiurile eterice în timpul ceremoniilor religioase pentru a induce oamenii în transă în vederea manipulării lor psihice.

Hipocrate recomanda pacienţilor săi băile aromatice şi masajul cu uleiuri eterice pentru tratamentul diverselor maladii. Uleiurile eterice erau folosite nu numai în viaţa cotidiană şi în medicină. Secretele obţinerii şi folosirii uleiurilor eterice erau cunoscute doar de persoane alese, deoarece calităţile curative ale aromelor se considerau supranaturale şi erau divulgate doar aleşilor.

La începutul secolului XX chimistul francez Maurice Gattefosse, experi­men­tând în laboratorul său, şi-a fript accidental mâna şi a muiat-o în vasul alăturat cu ulei de levănţică. Spre mirarea acestuia, arsura s-a vindecat mult mai rapid decât de obicei şi fără a lăsa urme de cicatrice. Acest lucru l-a interesat pe chimist şi el a început să studieze detaliat proprietăţile uleiului de levănţică. Rezultatele cercetărilor Gattefosse le-a publicat în lucrarea „Aromaterapia”.  Savantul francez a fost primul care a propus termenul „aromaterapie” (<fr. aromatherapie).

În timpul Primului Război Mondial, uleiurile eterice de cimbrişor şi levănţică erau folosite în tratamentul plăgilor prin împuşcătură şi sterilizarea instrumentarului. Fiind antibiotice naturale, uleiurile eterice distrug bacteriile şi viruşii şi stimulează sistemul imun. Foarte des noi administrăm antibiotice, inclusiv în cazul când acestea nu sunt necesare. Este, însă, mult mai benefic a folosi proprietăţile curative ale uleiurilor eterice.

Chiar dacă aromaterapia juca un rol esenţial în viaţa civilizaţiilor antice, în prezent nu e vorba de întoarcere la medicina tradiţională antică, ci de o nouă dezvoltare pe spirală: folosirea datelor cunoscute şi verificate de secole despre arome şi implementarea unor informatii noi, elaborate la un nivel ştiinţific avansat şi bazate pe cunoaşterea detaliată a biologiei umane.

 

Aromaterapia este o metodă excelentă, raţională, totalmente ştiinţifică de profilaxie şi tratament al diverselor maladii. Evident, aromaterapia nu poate substitui medicina clasică cu arsenalul său impunător de preparate farmaceu­tice. Totul se potriveşte la locul său. Cu toate acestea, fără a respinge folosirea mijloacelor medicamentoase, putem vorbi despre un şir de avantaje certe ale substanţelor biologic active vegetale în raport cu preparatele farmaceutice, în profilaxia şi tratamentul unui spectru variat de procese patologice.

 

Folosirea uleiurilor eterice ne permite să  învingem maladiile, să ne fortificăm sănătatea şi să facem viaţa noastră mai bună în toate privinţele.

 

Selectia de arome nu este întâmplătoare. Subconștient, noi alegem parfumuri sau arome ce corespund psihotipului nostru și motivărilor psihologice profunde. Aromele care ne plac sau ne displac profund – transmit adevărul despre noi. Anume, acest fapt stă la baza AROMADIAGNOSTICULUI - metoda de diagnosticare a stării emoționale, energetice și fizice a persoanei. 

 

 

Adresa Clinicii de Medicină Integrativă - VERONIKI Life:

Intrarea Murmurului nr. 2-4, Sector 1, București