Veronikilife.ro foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare si a asigura functionalitati aditionale. Detalii
Close

Formular inscriere la atelier

Homeopatia și imunitatea

 

Homeopatia este o terapie blândă, care acționează în sensul forței naturale de apărare a organismului. Este o terapie care, asa cum spuneam în articolul "Cum ne putem păstra imunitatea în sezonul rece?", vine în întâmpinarea reacției firești de apărare a organismului. Ea echilibrează și armonizează sănătatea organismului.

Putem apela întotdeauna la remediul constituțional, acel remediu care se potrivește unui anumit pacient, sau putem apela la scheme general valabile care modulează reacția sistemului imun în anotimpul rece. Remediul constituțional se obține în urma unei anamneze amănunțite prin care medicul homeopat începe și desăvârșește un proces de cunoaștere a pacientului. O anamneză prin care și pacientul începe și desăvârșește un proces de autocunoaștere pentru că își pune întrebări și se gândește la sine într-un fel în care nu s-a gandit demult.

Întorcându-ne la virozele toamnei, aș vrea să concluzionez spunând că putem, cu ajutorul homeopatiei, să facem profilaxie și să tratăm problemele de sănătate care apar.

Este de dorit, pentru a se evita un mare număr de reacții adverse medicamentoase, să începem cu „armele blânde" („la medicine douce") și, dacă evoluția bolii impune, să trecem sau să completăm cu alternative terapeutice "mai dure" (medicația de sinteză).

Cum procedăm?

În urma unei consultații homeopatice, medicul va hotărî care este remediul constituțional, care schemă de profilaxie ți se potrivește cel mai bine și care este remediul de care ai nevoie în diverse situații acute, care necesită tratament. Alternative sunt multe, dar, așa cum spuneam, homeopatia este un proces de autocunoaștere și de cunoaștere. Trebuie permanent să alegem între o multitudine de remedii posibile, într-o anumită situație problematică.

Pentru prevenire, situații acute și în stări de convalescență, există mai multe soluții. Unele sunt la îndemana, atât pentru tine, cât și pentru copiii tăi, chiar înainte de a apela la ajutorul unui medic homeopat:

 1. Prevenirea gripei și a infecțiilor respiratorii:
  • Oscillococcinum sau Oscillococcinum alternativ cu Influenzinum (este un bioterapic, o diluție de vaccin antigripal)
 2. Stare gripala la debut:
  • Oscillococcinum cât mai repede, se repetă la fiecare șase ore

Există însă și alternative de tratament, stabilite împreună cu medicul homeopat, în funcție de simptomele tale:

 1. Stare gripală la debut:
  o Aconitum ch 30 din oră în oră sau
  o Belladonna ch 30 din ora in ora
 2. Stare gripală deja instalată – unul dintre remediile de mai jos:
  o Rhus toxicodendron
  o Bryonia
  o Gelsemium
  o Arnica
  o Eupatorium perfoliatum
 3. Ajutor în convalescența stării gripale:
   Influenzinum – o doză la final dacă rămân simptome restante
   Sulfur iodatum
   Kali phosporicum – în astenie psihică
   China – astenie fizică

Îți doresc multă sănătate, să ai grijă de tine și să te bucuri de toamnă!

 

 Vrei să discuți cu un medic despre creșterea imunității ori despre remediile homeopatice?

Vino în București la VERONIKI Life - Clinica de Medicină Integrativă pentru a descoperi beneficiile tratamentelor homeopatice. Pentru programări, te invităm să ne contactezi la 021.232.98.41 sau să ne scrii la office@veronikilife.ro

 

Text: Dr. Mirela Mihăilă
medic medicină generală, specialist medicină de familie
competențe în homeopatie clinică

 

Adresa Clinicii de Medicină Integrativă - VERONIKI Life:

Intrarea Murmurului nr. 2-4, Sector 1, București