Veronikilife.ro foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare si a asigura functionalitati aditionale. Detalii
Close

Depunem toate eforturile pentru ca serviciile medicale să se deruleze cu profesionalism, dar și cu respectarea măsurilor impuse de autorități.
Apelăm la dumneavoastră cu rugămintea de a da dovadă de înțelegere și cooperare, cu scopul de a limita riscul de răspândire al virusului SARS Cov-2.

Având în vedere situația epidemiologică, vă rugăm să respectați regulamentul nostru intern:
✅ înainte de a vă prezenta în clinică, asigurați-vă că aveți programare. Accesul în clinică va fi permis doar persoanelor programate.
✅ dacă aveți simptome de răceală, strănut, tuse, dureri în gât, dificultăți de respirație și/sau febră (>37.3 ° C), vă rugăm să anunțați telefonic.
✅ vă rugăm să veniți la programare purtând masca de unică folosință. De asemenea, pe durata vizitei dvs în clinică (fie ca însoțitor, fie ca pacient, în sala de așteptare, în cabinete și pe întreaga durată a consultului și/sau a terapiei), aveți obligația de a purta în mod corespunzător masca de unică folosință, acoperind gura și nasul.

✅ înainte de a intra în clinică, vă rugăm să vă puneți în picioare botoșii de unică folosință aflați în zona liftului.
✅ la intrarea în clinică / cabinete, vă încurajăm să respectați normele de igienă (dezinfectarea adecvată a mâinilor cu apă și săpun, utilizarea dezinfectantului de mâini) și distanță socială (2 m între pacienți și însoțitori în sala de așteptare).
✅ prezentarea la programare se va face fără însoțitori/ aparținatori. Prin excepție, minorii pot fi însoțiți de un singur părinte / tutore. De asemenea, pacienții vârstnici, cu dizabilități sau cei care au nevoie de un însoțitor pot fi însoțiți de o singură persoană.
✅ vă recomandăm, pe cât posibil, să achitați serviciile medicale cu cardul bancar.

Mulțumim!

Close

Formular inscriere la atelier

Mic dejun sănătos - impactul ritualului de dimineață asupra sănătății noastre

 

„Ziua bună se cunoaşte de dimineaţă!”, spune un vechi proverb românesc. Şi este cât se poate de adevărat!

Cu un mic dejun sănătos şi gustos, ne asigurăm un start bun, atât din punct de vedere nutriţional, cât şi din punct de vedere emoţional, deoarece o persoană atentă la modul în care se hrăneşte, obţine şi o stare de confort psihic.

Pentru vitalitate, hidratare la început de zi, îmbunătăţirea digestiei, consolidarea imunităţii şi eliminarea toxinelor, bem dimineaţa, pe stomacul gol, o cană cu apă, în care putem adauga zeamă de lămâie şi, după preferinţă, mici bucaţele de frunze proaspete de mentă sau de busuioc.

Este foarte important să începem ziua mâncând ce ne place, iar asta este mai uşor decât credem. Un mic dejun reuşit este:

  • sănătos şi arătos,
  • uşor de pregătit,
  • alcătuit din alimente simple, proaspete, colorate şi gustoase.

Potrivite pentru micul dejun sunt ouăle, brânzeturile, iaurtul, sana şi chefirul, peştele, nucile şi seminţele, legumele, legumele-frunze, fructele, fulgii de ovăz, quinoa, meiul, chia etc.

Farfuria perfectă conţine toţi nutrienţii necesari (carbohidraţi, proteine, lipide, vitamine, minerale, enzime) şi fibre.

Iată câteva dintre combinaţiile mele preferate:

  • două ouă fierte (sau poşate, la pahar, omletă sau ochiuri – după inspiraţie), servite cu legume şi avocado şi stropite cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie;
  • salată (frunze de salată, spanac, valeriană) cu mici cuburi din brânza preferată, totul asezonat cu ulei de măsline, zeama de lămâie şi verdeţuri aromate;
  • peşte (conservă, în suc propriu sau ulei, de hering, sardine, macrou şi, mai rar, ton), alături de o salată din ardei gras, porumb, castraveţi, ceapă roşie, frunze de valeriană, ulei de măsline şi zeamă de lămâie;
  • salată verde (diverse sortimente), castraveţi, roşii, ardei, ridichi, 8-10 ouă fierte de prepeliţă, totul stropit cu ulei de masline, zeamă de lămâie şi verdeţuri aromatice proaspete sau uscate.

 Dacă, din când în când, ne dorim să mâncăm un mic dejun dulce, putem opta pentru:

  • un iaurt natural, nedegresat (grăsime aprox. 3,5%), cu fulgi mari de ovăz, stafide, fructe de pădure;
  • budincă din quinoa sau mei, cu stafide, scorţisoară (proaspăt rasă), puţină miere, fulgi de cocos etc.

Acompaniază micul dejun cu ceaiul preferat pentru o hidratare optimă. Ideal este să-l bem neîndulcit pentru a simți savoarea plantelor sau cu o mică linguriţă de miere, adăugată când ceaiul nu mai e fierbinte.

Pentru un plus de energie şi pentru a preveni pofta de dulciuri, putem mânca şi un fruct proaspăt la masă, cel mai bine un fruct de sezon.

Dar, pe langă ce mâncăm, este important şi modul în care ne alimentăm. A mânca pe îndelete, oferindu-ne timp pentru a servi in liniste si in stare de prezenţă masa, este ca şi cum ne-am face un cadou preţios. Şi înca un detaliu important: să mestecam bine alimentele, ușurând astfel digestia și bucurându-ne mai bine de gustul produselor alese.

Este de preferat să nu ronţăim nimic între mese şi să ne hidratăm optim, în funcţie de greutate și tipul de activitate. Ideal: 35 ml de apă pe kg corp, pe zi.

Servind un mic dejun consistent si variat, putem fi siguri că organismul nostru are resursele necesare pentru buna desfăşurare a activităţilor zilnice şi, timp de 4-5 ore, nu vom simţi senzaţia de foame.

Deci, dacă te preţuieşti, alege să nu sari peste cea mai importantă masă a zilei care, pregătită aşa cum se cuvine, îţi asigură bună dispoziţie și energie benefică pentru tot ce ai de făcut în prima parte a zilei şi, mai mult decât atât, pe termen lung, previne apariţia bolilor cronice, mai ales a celor cardiovasculare și a diabetului zaharat.

 

Cum pot afla mai multe despre o nutriție / alimentație sănătoasă și echilibrată? 

Te așteptăm în București, la VERONIKI Life - Clinica de Medicină Integrativă pentru a descoperi beneficiile alimentației corecte. Pentru mai multe detalii și programări, te invităm să ne contactezi la 021.232.98.41 sau să ne scrii la office@veronikilife.ro.

 

Text: Dr. Diana Surdeanu
Competențe în api-fito-aromaterapie, Gemoterapie, Homeopatie
Nutriționist, consilier Metabolic Balance

 

Adresa Clinicii de Medicină Integrativă - VERONIKI Life:

Intrarea Murmurului nr. 2-4, Sector 1, București