Veronikilife.ro foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare si a asigura functionalitati aditionale. Detalii
Close

Depunem toate eforturile pentru ca serviciile medicale să se deruleze cu profesionalism, dar și cu respectarea măsurilor impuse de autorități.
Apelăm la dumneavoastră cu rugămintea de a da dovadă de înțelegere și cooperare, cu scopul de a limita riscul de răspândire al virusului SARS Cov-2.

Având în vedere situația epidemiologică, vă rugăm să respectați regulamentul nostru intern:
✅ înainte de a vă prezenta în clinică, asigurați-vă că aveți programare. Accesul în clinică va fi permis doar persoanelor programate.
✅ dacă aveți simptome de răceală, strănut, tuse, dureri în gât, dificultăți de respirație și/sau febră (>37.3 ° C), vă rugăm să anunțați telefonic.
✅ vă rugăm să veniți la programare purtând masca de unică folosință. De asemenea, pe durata vizitei dvs în clinică (fie ca însoțitor, fie ca pacient, în sala de așteptare, în cabinete și pe întreaga durată a consultului și/sau a terapiei), aveți obligația de a purta în mod corespunzător masca de unică folosință, acoperind gura și nasul.

✅ înainte de a intra în clinică, vă rugăm să vă puneți în picioare botoșii de unică folosință aflați în zona liftului.
✅ la intrarea în clinică / cabinete, vă încurajăm să respectați normele de igienă (dezinfectarea adecvată a mâinilor cu apă și săpun, utilizarea dezinfectantului de mâini) și distanță socială (2 m între pacienți și însoțitori în sala de așteptare).
✅ prezentarea la programare se va face fără însoțitori/ aparținatori. Prin excepție, minorii pot fi însoțiți de un singur părinte / tutore. De asemenea, pacienții vârstnici, cu dizabilități sau cei care au nevoie de un însoțitor pot fi însoțiți de o singură persoană.
✅ vă recomandăm, pe cât posibil, să achitați serviciile medicale cu cardul bancar.

Mulțumim!

Close

Formular inscriere la atelier

Plan personalizat de nutriție - etape

 

Așa cum povesteam într-un articol anterior, poți opta pentru un stil sănătos de viață prin alimentație, prin configurarea unui program nutrițional conceput special pentru reglarea metabolismului și a greutăţii corporale. (dacă nu ai citit încă acel articol, îl poți găsi aici).

Dar hai să vedem cum decurge un astfel de program, cum este divizat, ce informații vei primi și, mai ales, când. Așadar, iată etapele programului nutrițional Metabolic Balance, pe care îl poți parcurge cu unul dintre medicii noștri acreditați în acest sens:

 

1. Prima întâlnire pe care o vei avea cu medicul, în situația în care ai decis deja că dorești să urmezi acest program nutrițional, are ca scop:

 • prezentarea modului de lucru;
 • efectuarea unei anamneze;
 • cunoașterea de către medic a actualului tău mod de alimentație;
 • evaluare bioimpedanță;
 • pregătire pentru recoltare sânge.

Evaluarea prin bioimpedanță are rolul de a determina compoziția corporală și vârsta metabolică a organismului tău. Evaluarea se realizează cu ajutorul unui cântar inteligent ce înglobează tehnologie japoneză de ultimă oră.

În urma determinării compoziției corporale, vei afla detalii despre hidratare, masă musculară, masă grasă, masă osoasă, grăsime viscerală, informații importante ce indică riscul tău de îmbolnăvire.

 Analizele de sânge cuprind un set complex de teste ce vor oferi, de asemenea, detalii despre starea ta de sănătate. Cu ajutorul rezultatelor testelor de sânge, vom putea determina cu exactitate ce alimente sunt necesare organismului tău astfel încât să îți reechilibrezi metabolismul, să îți îmbunătățești starea de sănătate și să slăbești.

2. A 2-a ședință va fi stabilită de îndată ce planul tău individual a fost realizat, pe baza informațiilor furnizate în cadrul întălnirii anterioare. La această întrevedere cu medicul, veți discuta despre:

 • rezultatele testelor de laborator și modalități de a readuce valorile în limitele normale (acolo unde este cazul);
 • introducerea primelor 2 etape din planul tău de nutriție;
 • combinarea alimentelor, metode de procurare a acestora și pregătirea meselor;
 • importanța apei în organism.

3. Întrevederea a 3-a va fi stabilită la aproximativ 7-10 zile de la începerea programului nutrițional, scopul acesteia fiind de a lămuri aspecte legate de implementarea planului și modul de acomodare la acest nou stil alimentar, medicul nostru oferindu-ți consiliere despre:

 • modul de utilizare a planului;
 • situații de apariție și gestionarea unor eventuale modificări ale stării tale de a fi;
 • cantitatea de apă pe care trebuie să o consumi;
 • beneficiile grăsimilor din alimentație și identificarea grăsimilor rele și a celor bune.

De asemenea, se va face din nou o evaluare de bioimpedanță și vei discuta cu medicul referitor la eventuale simptome, astfel încât să îți poată face recomandările medicale adecvate.

4. A 4-a ședință va avea loc la aproximativ 4 săptămâni de la începerea programului. Discuțiile cu medicul vor atinge următoarele subiecte:

 • întrebări legate de utilizarea planului;
 • consumul de apă;
 • prezentarea carbohidraților din alimentație și deosebirea carbohidraților buni de cei răi;
 • evaluare bioimpedanță;
 • rețete de nutriție;
 • indicații pentru activitate fizică.

5. Întâlnirea a 5-a va fi programată la aproximativ 7 săptămâni de la începerea programului nutrițional și va cuprinde:

 • evaluarea de bioimpedanță;
 • evaluarea activității fizice;
 • discuție despre schimbarea obiceiurilor alimentare. Care sunt beneficiile pe care le resimți de la introducerea planului de nutriție.

6. A 6-a întâlnire, stabilită la aproximativ 10 săptămâni de la începerea programului, are ca scop:

 • evaluarea de bioimpedanță;
 • indicații referitoare la mesele de excepție. Când și cum poți face excepție de la planul tău de alimentație?
 • importanța activității fizice;
 • introducerea celei de a 3-a faze a planului tău.

7. Ultima întâlnire individuală cu medicul, stabilită la aproximativ 14 săptămâni de la începerea programului de alimentație, te va ajuta să:

 • implementezi ultima fază a planului;
 • obții sfaturi pentru menținerea noului stil de viață și de nutriție.

 

Opțional, poți participa la un workshop de nutriție, cu durata de 3 ore, pe parcursul căruia vor fi prezentate principiile unei alimentații echilibrate, dar și câteva rețete și combinații alimentare. Vei putea interacționa și cu alte persoane aflate în programul nutrițional, schimbând păreri și impresii despre acest stil de alimentație.

 

Pe tot parcursul programului, vei beneficia de consiliere medicală specializată, astfel încât să poți face mai ușor trecerea la noul stil de viață, în mod controlat și eficient. De-a lungul timpului, pacienții care au urmat acest program nutrițional, au obținut rezultate extrem de bune și tratând cu succes chiar afecțiuni precum: obezitate, hipertensiune arterială, diabet zaharat, dislipidemie, ovar polichistic, infertilitate, reumatism, oboseală cronică, osteoporoză, alergii, probleme dermatologice ori tulburări de somn.

Planul individualizat de alimentație este realizat dupa metoda germană Metabolic Balance, oferind rezultate vizibile și de durata, bazate exclusiv pe schimbarea modului de alimentație:

 • fără înfometare;
 • fără medicamente de slăbit;
 • fără suplimente alimentare pentru slăbit.

 

Unde poți urma programul nutrițional personalizat?

Te așteptăm în București, la VERONIKI Life - Clinica de Medicină Integrativă pentru a simți efectele benefice ale unui stil de alimentație sănătos și personalizat. Pentru mai multe detalii, te invităm să ne contactezi la 021.232.98.41 sau să ne scrii la office@veronikilife.ro

 

Text: Dr. Ion Niculăescu
medic medicină generală,
consilier și trainer internațional Metabolic Balance

 

Adresa Clinicii de Medicină Integrativă - VERONIKI Life:

Intrarea Murmurului nr. 2-4, Sector 1, București