Veronikilife.ro foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare si a asigura functionalitati aditionale. Detalii
Close

Depunem toate eforturile pentru ca serviciile medicale să se deruleze cu profesionalism, dar și cu respectarea măsurilor impuse de autorități.
Apelăm la dumneavoastră cu rugămintea de a da dovadă de înțelegere și cooperare, cu scopul de a limita riscul de răspândire al virusului SARS Cov-2.

Având în vedere situația epidemiologică, vă rugăm să respectați regulamentul nostru intern:
✅ înainte de a vă prezenta în clinică, asigurați-vă că aveți programare. Accesul în clinică va fi permis doar persoanelor programate.
✅ dacă aveți simptome de răceală, strănut, tuse, dureri în gât, dificultăți de respirație și/sau febră (>37.3 ° C), vă rugăm să anunțați telefonic.
✅ vă rugăm să veniți la programare purtând masca de unică folosință. De asemenea, pe durata vizitei dvs în clinică (fie ca însoțitor, fie ca pacient, în sala de așteptare, în cabinete și pe întreaga durată a consultului și/sau a terapiei), aveți obligația de a purta în mod corespunzător masca de unică folosință, acoperind gura și nasul.

✅ înainte de a intra în clinică, vă rugăm să vă puneți în picioare botoșii de unică folosință aflați în zona liftului.
✅ la intrarea în clinică / cabinete, vă încurajăm să respectați normele de igienă (dezinfectarea adecvată a mâinilor cu apă și săpun, utilizarea dezinfectantului de mâini) și distanță socială (2 m între pacienți și însoțitori în sala de așteptare).
✅ prezentarea la programare se va face fără însoțitori/ aparținatori. Prin excepție, minorii pot fi însoțiți de un singur părinte / tutore. De asemenea, pacienții vârstnici, cu dizabilități sau cei care au nevoie de un însoțitor pot fi însoțiți de o singură persoană.
✅ vă recomandăm, pe cât posibil, să achitați serviciile medicale cu cardul bancar.

Mulțumim!

Close

Formular inscriere la atelier

Sfatul specialistului în nutriție pentru masa de Paște

 

Sărbătorile Pascale sunt petrecute cel mai adesea în familie, transformându-se în adevărate festinuri. Însă excesul alimentar poate cauza neplăceri, afectând starea de sănătate ori acumulând kilograme nedorite.

Pentru a preveni asfel de situații nedorite, iată ce îți recomandăm:
✓ consumă alimente cu moderație, respectând cele 3 mese pe zi;
✓ consumă 1-2 ouă pe zi. Nu neglija faptul că și celelalte alimente preparate pot include ouă în compoziția lor (drobul, cozonacul, pasca);
✓ preparatele specifice de Paște ar trebui consumate la mese distincte: drobul la micul dejun, friptura de miel la masa de prânz, iar seara, la cină, se poate mânca o porție de ciorbă. Sfatul pe care te încurajăm să îl urmezi pentru masa principală este să asociezi friptura de miel cu legume verzi, evitând pastele, cartofii și orezul;
✓ consumă cât mai multă apă și cât mai puține băuturi îndulcite, carbogazoase ori alcoolice. Excesul de alcool asociat cu o masă copioasă determină un risc ridicat de pancreatită, iar sucurile contribuie la apariția balonării;
✓ renunță, pe cât posibil, la consumul de pâine albă;
✓ evită, pe cât posibil, consumul de sosuri și garnituri cu concentrație ridicată de carbohidrați;
✓ oferă copiilor preparate cât mai puțin condimentate, gătite fără conținut suplimentar de grăsimi. Dacă poți evita alimentele prăjite, cu atât mai bine!
✓ drobul, ouăle și friptura de miel sunt preparate extrem de grele pentru organism, de aceea nu trebuie să mai adaugi pe lângă acestea și salată de beuf, alune, nuci ori alte deserturi;
✓ dacă ai hipertensiune, evită consumul de alimente sărate;
✓ în caz de diabet, nu consuma preparate ce conțin zahăr;
✓ gustarea sau desertul este bine să fie 1/zi, concretizându-se într-o felie de cozonac sau pască. Însă, dacă dorești să consumi ciocolată, te sfătuim să optezi pentru produse cu concentrație ridicată de cacao, peste 70%. Atenție la cantitatea de ciocolată consumată!

 

Îți dorim să petreci momente frumoase alături de cei dragi în aceste zile. Amintește-ți că armonia și moderația sunt atitudinile definitorii pentru această perioadă.

Hristos a Înviat!

 

Text: Dr. Diana Surdeanu,
medic medicină generală,
competențe în api-fitoterapie, aromaterapie și nutriție

 

Adresa Clinicii de Medicină Integrativă - VERONIKI Life:

Intrarea Murmurului nr. 2-4, Sector 1, București