Veronikilife.ro foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare si a asigura functionalitati aditionale. Detalii
Close

Formular inscriere la atelier

Sindromul colonului iritabil și boala Crohn - ce mâncăm?

 

Atât sindromul colonului iritabil, cât și boala Crohn sunt afecțiuni medicale a căror cauză de apariție nu poate fi clar stabilită. Și, dacă nu putem identifica motivul apariției acestora, este destul de dificil să tratatăm cauza, motiv pentru care tratamentul se face simptomatic. Adică, în funcție de simptomele pe care le avem, felul în care ne simțim, medicul va indica o anumită schemă de tratament.

Ambele afecțiuni se manifestă sub forma apariției durerilor de stomac, a senzației de balonare și / sau diaree ori constipație. De aceea, tratamentul vizează reducerea sau ameliorarea acestor simptome. Netratate la timp sau în mod adecvat, sindromul de colon iritabil și boala Crohn pot afecta serios calitatea vieții noastre într-atât de mult încât să ne limiteze desfășurarea activităților: mers, plimbări, capacitate de concentrare, desfășurarea activităților de la serviciu, călătorii, activități sportive, somn etc.

Deși cauza apariției celor 2 boli nu poate fi clar identificată, există numeroase studii medicale care indică o legătură strânsă între acestea și sistemul imunitar. Și, dacă ne amintim ceea ce Hipocrate afirma: “Fie ca hrana să-ți fie medicament și medicamentul hrană”, considerăm că trebuie să acordăm o mai mare atenție și importanță alimentelor pe care le consumăm întrucât acestea pot avea capacitatea de a stimula sistemul imunitar ori pot declanșa anumite inflamații cronice.

Dacă și tu te afli printre persoanele cu tulburări la nivelul sistemului gastro-intestinal, cu siguranță ai observat faptul că atunci când consumi anumite alimente cu caracter inflamator, ți se acutizează simptomele. Iar atunci când consumi alimente pe care organismul tău le consideră benefice, ți se îmbunătățește starea de bine, te simți mai energizat(ă).

Pentru boala Crohn, respectiv pentru sindromul colonului iritabil nu există teste specifice cu ajutorul cărora să poată fi pus un diagnostic precis. Însă există teste de sânge cu ajutorul cărora putem identifica alimentele care declanșează inflamații în organismului nostru. Un astfel de test este ImuPRO, o analiză de sânge care se realizează într-un laborator din Germania, în baza căruia vei afla care sunt alimentele la care ai niveluri ridicate sau foarte ridicate de anticorpi IgG, unde pot fi întâlniți respectivii alergeni și cum îi poți înlocui din dietă. Totodată, ImuPro îți arată care sunt alimentele care îți fac bine și calea către o sănătate mai bună.

 

 Cum pot efectua testul pentru alergii alimentare întârziate ImuPRO?

Te așteptăm în București, la VERONIKI Life - Clinica de Medicină Integrativă. Pentru programări și informații suplimentare, te invităm să ne contactezi la 021.232.98.41 sau să ne scrii la office@veronikilife.ro.

 

 

Adresa Clinicii de Medicină Integrativă - VERONIKI Life:

Intrarea Murmurului nr. 2-4, Sector 1, București