Veronikilife.ro foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare si a asigura functionalitati aditionale. Detalii
Close

Formular inscriere la atelier

Sindromul colonului iritabil. Cum putem trata eficient cauzele și simptomele?

 

Sindromul colonului iritabil este o afecțiune gastro-intestinală din ce în ce mai frecventă. Deși diagnosticul poate fi pus foarte ușor, modalitățile de tratament sunt limitate.

Din nefericire, multe dintre tratamentele prescrise nu înlătură complet simptomele, pacienții acuzând în continuare disconfort cu afectarea vieții profesionale și / sau sociale.

Cel mai adesea, tratamentul colonului iritabil presupune administrarea de laxative, antispasmice, antidiareice. Uneori, chiar administrare de antidepresive. Întotdeauna, însă, este adusă în discuție și alimentația.

Motivul principal pentru care tratamentul colonului iritabil nu este eficient întotdeauna, se pare că are legătură cu faptul că acesta nu este personalizat și nici adaptat la nevoile fiecărui organism.

Ce putem face în acest caz?

Studiile indică faptul că alimentația este un factor important în declanșarea simptomelor specifice colonului iritabil. Și tot alimentația este cea care gestionează modul de manifestare al simptomelor. Mai precis: atunci când consumăm alimente pe care organismul nostru le consideră nocive și împotriva cărora acesta secretă anticorpi de tip IgG, dezvoltăm și menținem un anumit grad de inflamație. În momentul în care identificăm alimentele nepotrivite și le eliminăm o perioadă mai îndelungată din alimentație, inflamația din organism se reduce. Această modalitate de identificare și eliminare a alimentelor cu caracter inflamator reprezintă o strategie utilă de gestionare a sindromului de colon iritabil, fiind, așadar, o dietă alimentară personalizată cu caracter antiinflamator.

La Clinica Veroniki Life găsești medici care să te ajute în gestionarea simptomelor specifice colonului iritabil, dar și instrumente de diagnosticare pentru a putea beneficia de un tratament personalizat, așa cum organismul tău are nevoie.

 

 Cum pot gestiona eficient simptomele sindromului de colon iritabil?

Te așteptăm în București, la VERONIKI Life - Clinica de Medicină Integrativă. Pentru programări și informații suplimentare, te invităm să ne contactezi la 021.232.98.41 sau să ne scrii la office@veronikilife.ro.

 

 

Adresa Clinicii de Medicină Integrativă - VERONIKI Life:

Intrarea Murmurului nr. 2-4, Sector 1, București