Veronikilife.ro foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare si a asigura functionalitati aditionale. Detalii
Close

Depunem toate eforturile pentru ca serviciile medicale să se deruleze cu profesionalism, dar și cu respectarea măsurilor impuse de autorități.
Apelăm la dumneavoastră cu rugămintea de a da dovadă de înțelegere și cooperare, cu scopul de a limita riscul de răspândire al virusului SARS Cov-2.

Având în vedere situația epidemiologică, vă rugăm să respectați regulamentul nostru intern:
✅ înainte de a vă prezenta în clinică, asigurați-vă că aveți programare. Accesul în clinică va fi permis doar persoanelor programate.
✅ dacă aveți simptome de răceală, strănut, tuse, dureri în gât, dificultăți de respirație și/sau febră (>37.3 ° C), vă rugăm să anunțați telefonic.
✅ vă rugăm să veniți la programare purtând masca de unică folosință. De asemenea, pe durata vizitei dvs în clinică (fie ca însoțitor, fie ca pacient, în sala de așteptare, în cabinete și pe întreaga durată a consultului și/sau a terapiei), aveți obligația de a purta în mod corespunzător masca de unică folosință, acoperind gura și nasul.

✅ înainte de a intra în clinică, vă rugăm să vă puneți în picioare botoșii de unică folosință aflați în zona liftului.
✅ la intrarea în clinică / cabinete, vă încurajăm să respectați normele de igienă (dezinfectarea adecvată a mâinilor cu apă și săpun, utilizarea dezinfectantului de mâini) și distanță socială (2 m între pacienți și însoțitori în sala de așteptare).
✅ prezentarea la programare se va face fără însoțitori/ aparținatori. Prin excepție, minorii pot fi însoțiți de un singur părinte / tutore. De asemenea, pacienții vârstnici, cu dizabilități sau cei care au nevoie de un însoțitor pot fi însoțiți de o singură persoană.
✅ vă recomandăm, pe cât posibil, să achitați serviciile medicale cu cardul bancar.

Mulțumim!

Close

Formular inscriere la atelier

Terapia cranio-sacrală – terapie blândă cu beneficii multiple atât pe durata sarcinii, cât și în perioada post-partum

 

Pe parcursul unei sarcini, corpul femeii suferă numeroase modificări pentru a putea asigura mediul potrivit formării și dezvoltării embrionului, pentru a asigura hrana și condițiile optime creșterii fătului pe durata sarcinii, dar și pentru a pregăti bebelușul pentru naștere. Aceste condiții sunt posibile datorită unor modificări hormonale și transformări fizice importante și care se vor resimți în perioada postpartum prin apariția durerilor osoase și musculare.

Manevrele utilizate în terapia cranio-sacrală pe durata sarcinii contribuie la creșterea mobilității, conferind o mai bună poziționare a fătului în raport cu pelvisul, a organele abdominale și uterul. Studiile indică faptul că pe durata celor 9 luni de sarcină fătul are nevoie de spațiu suficient pentru a crește și a se mișca fără constrângeri, fiind mai puțin predispus după naștere în a dezvolta precum: torticolis, displazie de șold sau scolioză.

Terapia cranio-sacrală este un instrument terapeutic util și pentru a pregăti nașterea copilului, contribuind în mod semnificativ la poziționarea ideală a acestuia. Terapia este recomandată tuturor mamelor care își doresc o naștere naturală eficientă. Perioada de travaliu este, de asemenea, eficientizată.

Fiecare proaspătă mămică va resimți perioada postpartum în felul său: durere, discomfort fizic, slăbiciune ori aflux de provocări emoționale. Cel mai adesea, perioada postpartum este relativ scurtă. Însă, sunt situații când anumite intervenții apărute de-a lungul procesului de naștere (așa cum sunt: utilizarea anesteziei epidurale, administrarea oxitocinei, utilizarea forcepsului, efectuarea unei operații de cezariană planificate sau neplanificate ș.a.) pot avea efecte semnificativ neplăcute ce se vom manifesta în perioada postpartum, transformând-o într-o perioadă dificilă și îndelungată.

Obiectivele terapiei cranio-sacrale în perioada postpartum vizează reașezarea structurală a coloanei și a pelvisului, recuperarea musculară, precum și a altor structuri suprasolicitate sau slăbite pe durata sarcinii. Terapia cranio-sacrală facilitează recuperarea rapidă atât a mamelor care au trecut printr-o naștere naturală, cât mai ales a celor care au efectuat operația de cezariană. Pe lângă recuperarea osoasă și musculară, terapia cranio-sacrală postpartum se adresează și modificărilor aduse corpului asociate cu îngrijirea noului născut, dar și a emoțiilor, contribuind totodată și la îmbunătățirea fluxului sanguin și a sistemului limfatic.

 

Unde poți efectua ședințe de terapie cranio-sacrală?

Te așteptăm în București, la VERONIKI Life - Clinica de Medicină Integrativă pentru a simți efectele benefice ale terapiei cranio-sacrale. Pentru mai multe detalii, te invităm să ne contactezi la 021.232.98.41 sau să ne scrii la office@veronikilife.ro

 

Adresa Clinicii de Medicină Integrativă - VERONIKI Life:

Intrarea Murmurului nr. 2-4, Sector 1, București