Veronikilife.ro foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare si a asigura functionalitati aditionale. Detalii
Close

Depunem toate eforturile pentru ca serviciile medicale să se deruleze cu profesionalism, dar și cu respectarea măsurilor impuse de autorități.
Apelăm la dumneavoastră cu rugămintea de a da dovadă de înțelegere și cooperare, cu scopul de a limita riscul de răspândire al virusului SARS Cov-2.

Având în vedere situația epidemiologică, vă rugăm să respectați regulamentul nostru intern:
✅ înainte de a vă prezenta în clinică, asigurați-vă că aveți programare. Accesul în clinică va fi permis doar persoanelor programate.
✅ dacă aveți simptome de răceală, strănut, tuse, dureri în gât, dificultăți de respirație și/sau febră (>37.3 ° C), vă rugăm să anunțați telefonic.
✅ vă rugăm să veniți la programare purtând masca de unică folosință. De asemenea, pe durata vizitei dvs în clinică (fie ca însoțitor, fie ca pacient, în sala de așteptare, în cabinete și pe întreaga durată a consultului și/sau a terapiei), aveți obligația de a purta în mod corespunzător masca de unică folosință, acoperind gura și nasul.

✅ înainte de a intra în clinică, vă rugăm să vă puneți în picioare botoșii de unică folosință aflați în zona liftului.
✅ la intrarea în clinică / cabinete, vă încurajăm să respectați normele de igienă (dezinfectarea adecvată a mâinilor cu apă și săpun, utilizarea dezinfectantului de mâini) și distanță socială (2 m între pacienți și însoțitori în sala de așteptare).
✅ prezentarea la programare se va face fără însoțitori/ aparținatori. Prin excepție, minorii pot fi însoțiți de un singur părinte / tutore. De asemenea, pacienții vârstnici, cu dizabilități sau cei care au nevoie de un însoțitor pot fi însoțiți de o singură persoană.
✅ vă recomandăm, pe cât posibil, să achitați serviciile medicale cu cardul bancar.

Mulțumim!

Close

Formular inscriere la atelier

Tratamentul herniilor de disc. Ozonoterapia - terapie cu rezultate vizibile

 

Pentru majoritatea pacienților cu hernii discale, intervenția chirurgicală nu este tocmai o soluție potrivită. Însă durerile asociate acestei afecțiuni sunt semnificative, având adesea un impact negativ în cadrul activităților cotidiene.

Din fericire, o nouă terapie cu rezultate promițătoare pare să devină viitorul în tratamentul herniilor de disc: injecțiile / infiltrațiile cu ozon. Ozonoterapia administrată ca tratament al herniilor de disc a căpătat amploare atât în Europa, cât și în Asia prin anii 1980. Studiile medicale efectuate în prezent indică faptul că aproximativ 65-80% dintre pacienții tratați cu ozon au obținut o reducere semnificativă a simptomatologiei. În 2009, Dr. Kiran Murphy a dezvăluit echipei sale rezultatele obținute de către pacienții săi care au beneficiat de tratamentul cu ozon. Aceștia au avut rezultate similare cu pacienții care au efectuat discectomie (procedură chirurgicală ce presupune îndepărtarea materialului discului herniat). Însă rata de apariție a complicațiilor chirurgicale și timpul de recuperare post-operator au fost cu mult reduse în cazul pacienților care au beneficiat de terapia cu ozon, comparativ cu cei care au optat pentru intervenția chirurgicală. dureri coloana - ozonoterapie Veroniki Life

Un alt studiu publicat în 2014, având ca temă principală eficiența pe termen lung a terapiei cu ozon, indică faptul că injecțiile cu ozon sunt extrem de sigure, neprezentând riscuri, iar rezultatele terapiei acoperă o perioadă de până la 10 ani. Autorii acestei cercetări medicale recomandă tuturor pacienților să apeleze la terapia cu ozon înainte de a considera intervenția chirurgicală o opțiune.

 

Cum acționează tratamentul cu ozon?

Ozonul este introdus în țesut prin injectare, contribuind la reducerea volumului discului herniat. Atunci când discul herniat își reduce volumul, se reduce presiunea exercitată asupra nervilor și, totodată, nivelul durerii resimțite.

 

Care sunt beneficiile tratamentului cu ozon injectabil?

Timpul rapid de recuperare și rata scăzută de complicații (comparativ cu operația) sunt principalele beneficii ale acestei proceduri medicale, dar nu singurele. Alte beneficii ale infiltrațiilor cu ozon sunt:

-          Procedură minim invazivă

-          Terapie efectuată în ambulatoriu (deci nu necesită spitalizare)

-          Timp scurt de administrare

-          Costuri mai reduse comparativ cu cele asociate intervenției chirurgicale

-          Procedură nedureroasă

 

 Unde pot efectua tratament de ozonoterapie?

Te așteptăm în București, la VERONIKI Life - Clinica de Medicină Integrativă pentru a simți efectele benefice ale terapiei cu ozon. Pentru mai multe detalii, te invităm să ne contactezi la 021.232.98.41 sau să ne scrii la office@veronikilife.ro.

 

Adresa Clinicii de Medicină Integrativă - VERONIKI Life:

Intrarea Murmurului nr. 2-4, Sector 1, București