Veronikilife.ro foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare si a asigura functionalitati aditionale. Detalii
Close

Formular inscriere la atelier

Tratamentul homeopatic în afecțiunile sezonului rece

 

Sezonul rece începe să își facă simțită prezența și, o dată cu el, vor reapărea Infecțiile Acute de Căi Respiratorii Superioare (IACRS) precum rino-faringite, rinite, bronșite, otite, etc. În general, acestea se manifestă prin simptome ca: obstrucția nazală, secreții nazale abundente, febră, tuse și dureri în gât.

În acest context, tot mai mulți părinți se interesează de tratamente alternative medicației clasice (antitermice și antibiotice). Ca medic pediatru și practician homeopat, eu recomand terapia homeopatică, care este sigură, eficientă și fără contraindicațiile și efectele secundare ale medicamentelor clasice (alopate).

Homeopatia este un sistem terapeutic caracterizat prin abordarea unitară a pacientului la nivel fizic, psihic și emoțional. Medicul homeopat folosește simptomele individuale, coroborate cu celelalte informații obținute pe parcursul consultației, pentru stabilirea unei scheme de tratament individualizate fiecărui pacient.

Bazele aplicării practice a principiilor homeopatiei au fost puse de către medicul german Dr. Samuel Hahnemann, în prima parte a secolului XIX. În prezent, există peste 2.000 de medicamente homeopatice, prezentate de regulă sub formă de granule, soluții sau unguente. Sunt preparate din substanțe naturale, pure, de origine animală, vegetală sau minerală; toate substanțele de bază sunt înregistrate în European Pharmacopoeia și în Homeopathic Pharmacopoeia of the United States.

Câteva exemple de medicamente homeopatice recomandate frecvent sunt:

  • Pentru tuse uscată și dureroasă: Rumex, Bryonia
  • Pentru tuse umedă (productivă): Antimonium Tartaricum; dacă sunt asociate și vărsături, se adaugă Ipeca
  • Pentru tuse astmatică: Antimonium Tartaricum, Cuprum, Drosera
  • Pentru obstrucție nazală: Sambucus
  • Pentru febră: Belladonna
  • Pentru faringită: Belladonna + Phytolacca + Mercurius

În cadrul acestui articol sunt prezentate informații cu scop informativ, nefiind o recomandare de administrare ori un înlocuitor al consultației medicale. Pentru orice probleme de sănătate, te încurajăm să te adresezi medicului curant.
 

Dorești o programare la homeopatie?

Vino în București la VERONIKI Life - Clinica de Medicină Integrativă pentru a descoperi beneficiile tratamentelor homeopatice. Pentru programări, te invităm să ne contactezi la 021.232.98.41 sau să ne scrii la office@veronikilife.ro

 

Text: Dr. Ella Bradin
Medic specialist pediatrie
Competențe în homeopatie

 

Adresa Clinicii de Medicină Integrativă - VERONIKI Life:

Intrarea Murmurului nr. 2-4, Sector 1, București