Veronikilife.ro foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare si a asigura functionalitati aditionale. Detalii
Close

Formular inscriere la atelier

Endocrinologie

 

Un medic specialist endocrinolog tratează afecțiunile glandelor endocrine, precum: tiroida, hipofiza, glandele sexuale și suprarenale și hormonii secretați de acestea. Afecțiunile endocrine sunt printre cele mai complexe, diagnosticarea și tratamentul acestora presupunând rigurozitate, atenție la detalii, urmărirea constantă a unor parametri rezultați în urma analizelor de laborator și a investigațiilor radiologice.

Investigațiile paraclinice (analizele de laborator specifice pentru diferite determinări hormonale și investigațiile radiologice multiple) sunt esențiale în cazul unui consult endocrinologic, acestea având rolul de a spori acuratețea și diagnosticarea în stadii incipiente. Diagnosticarea precoce poate contribui la stoparea evoluției unei boli, precum și la eliminarea sau reducerea complicațiilor asociate. Dintre afecțiunile ce pot fi diagnosticate in etapă subclinică, amintim boala tiroidiană sublicnică, ce poate avea consecințe asupra sistemului cardiovascular și funcției mentale, dacă aceasta nu este diagnosticată în timp util și monitorizată continuu.

Este bine de știut ca multe dintre afecțiunile cardiovasculare pot avea cauze endocrine, așa cum este cazul hipertensiunii secundare, sindromului metabolic, obezității ori dislipidemiei.

Cum poți stabili o programare pentru endocrinologie?

În situația în care dorești o programare la endocrinologie, te așteptăm cu drag în București la VERONIKI Life - Clinica de Medicină Integrativă. Pentru programări, te rugăm să ne contactezi telefonic 021.232.98.41 sau prin e-mail: office@veronikilife.ro.

 

Adresa Clinicii de Medicină Integrativă - VERONIKI Life:

Intrarea Murmurului nr. 2-4, Sector 1, București