Veronikilife.ro foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare si a asigura functionalitati aditionale. Detalii
Close

Formular inscriere la atelier

Ginecologie

 

Ginecologia este specialitatea medicală ce se ocupă cu bolile sistemului reproductiv feminin: uter, vagin, ovare.

Consultația ginecologică este deosebit de importantă și trebuie făcută periodic de către o femeie. O vizită la medicul tău ginecolog trebuie să însemne, cel mai adesea, un examen al pelvisului, recoltarea pentru testul Babeș-Papanicolau și analiza secreției.

Când și cu ce frecvență trebuie să mergi la medicul ginecolog? Încă din adolescență, după apariția primului ciclu menstrual și a transformărilor legate de pubertate, chiar fără să fi existat contact sexual. Astfel, o adolescentă informată corect și complet va putea face cele mai bune alegeri în ceea ce privește viața ei sexuală, aflând inclusiv sfaturi despre prevenția sarcinilor nedorite și protecția împotriva bolilor cu transmitere sexuală. Pentru persoanele adulte, este recomandat ca testul Babeș-Papanicolau să fie făcut anual până la vârsta de 30 de ani. După 30 ani, dacă ai avut 3 teste consecutive cu rezultate normale, poți face consultația la interval de 3 ani. Tot după vârsta de 30 ani, este indicat să se efectueze și genotiparea.

Testul Babeș-Papanicolau are rolul de a depista cancerul de col uterin. Efectuarea cu regularitate a testului înseamnă descoperirea precoce a acestei afecțiuni și, în consecință, șanse mult mai bune în tratarea cu succes. De asemenea, examenul citologic vaginal și mamografia sunt examenele de baza în screeningul cancerului de col și al cancerului mamar, cele mai frecvente forme de cancer în rândul populației feminine. 

Controlul ginecologic anual este, așadar, o măsură de prevenție. În măsura în care apar secreții vaginale anormale sau persistente, tulburări ale ciclului menstrual (cantitate foarte mare sau foarte mică, ciclu neregulat, sindrom premenstrual accentuat), sângerări după contactul sexual sau între două cicluri, posibilitatea existenței unei eventuale sarcini, simptome sau tulburări legate de organele sexuale, atunci prezentarea la medic este obligatorie imediat după apariția acestor dereglări.

 

Cum poți stabili o programare pentru ginecologie?

În situația în care dorești o programare la ginecologie, te așteptăm cu drag în București la VERONIKI Life - Clinica de Medicină Integrativă. Pentru programări, te rugăm să ne contactezi telefonic 021.232.98.41 sau prin e-mail: office@veronikilife.ro.

Adresa Clinicii de Medicină Integrativă - VERONIKI Life:

Intrarea Murmurului nr. 2-4, Sector 1, București