Veronikilife.ro foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare si a asigura functionalitati aditionale. Detalii
Close

Formular inscriere la atelier

Nefrologie

 

Nefrologia are ca scop diagnosticarea afecțiunilor renale (boli de rinichi) și tratamentul acestora, fiind o ramură a medicinei interne.

Nefrologia tratează patologia renală medicală, pe cea pre şi post-chirurgicală, dar şi afectarea renală din boli sistemice: diabet zaharat, hipertensiune arterială (HTA), vasculite, colagenoze. Aşsadar, majoritatea bolilor ce afecteaza rinichii nu sunt limitate doar la organ. Rolul nefrologiei este diagnosticarea bolilor rinichilor şi tratamentul acestora (inclusiv dializă), precum şi monitorizarea pacienţilor transplantaţi renal.

În cazul dializei, specialistul nefrolog stabileşte necesitatea şi momentul iniţierii acestui tratament, tipul de dializă indicat fiecărui caz în parte, urmăreşte evoluţia şi tratează eventualele complicaţii ale pacienţilor aflaţi în tratament prin dializă cronică. Dializa este un procedeu medical prin care pacientul îşi poate continua viaţa în condiţii normale, putând fi utilizată în pregătirea anumitor pacienţi pentru transplant.

Consultațiile de specialitate din sfera nefrologiei trebuie completate și bazate pe analize de laborator și investigații imagistice. Cele mai întâlnite afecţiuni sunt: infecţiile urinare, litiaza renală, insuficienţa renală, boli chistice ale rinichiului, glomerulonefrite sau tumori renale.

Potrivit Societății Române de Nefrologie, peste 1,4 milioane de români au boală cronică de rinichi, afecțiune care nu este evidentă în cele mai multe cazuri, ceea ce crește riscul de inițiere a dializei și de deces. Studiile şi cercetările efectuate indică faptul că persoanele cu risc crescut de boală cronică de rinichi sunt cele care prezintă hipertensiune arterială, diabet zaharat, boli cardio-vasculare și cele care au rude de gradul I în dializă/transplant renal. Statisticile arată că boala cronică de rinichi este ignorată de către populaţie până în stadii avansate. Astfel, doi din trei pacienți sunt diagnosticați cu boală cronică de rinichi, majoritatea având funcţia renală sub 15%.

Cum poți stabili o programare pentru nefrologie?

În situația în care dorești o programare la nefrologie, te așteptăm cu drag în București la VERONIKI Life - Clinica de Medicină Integrativă. Pentru programări, te rugăm să ne contactezi telefonic 021.232.98.41 sau prin e-mail: office@veronikilife.ro.

 

Adresa Clinicii de Medicină Integrativă - VERONIKI Life:

Intrarea Murmurului nr. 2-4, Sector 1, București