Veronikilife.ro foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare si a asigura functionalitati aditionale. Detalii
Close

Formular inscriere la atelier

Pneumologie

 

Pneumologia se ocupă cu studiul şi tratamentul afecţiunilor aparatului respirator. Diagnosticarea medicală se face în urma anamnezei, a unor investigaţii clinice şi paraclinice, iar tratamentul cu rezultate pe termen mediu şi lung se bazează adesea şi pe terapii complementare.

Investigațiile uzuale solicitate pentru diagnosticarea afecțiunilor pleuro-pulmonare sunt: analize de laborator, examen spută, spirometrie, radiografie pulmonară, tomografie computerizată toracică, ecografie pleurală (ecoghidaj toracocenteză).

Sunt cunoscute 3 tipologii de boli pulmonare:

1. Boli ale căilor respiratorii (denumite și boli pulmonare obstructive) ce provoacă îngustarea sau blocarea căilor respiratorii. Astfel de boli sunt: astmul, emfizemul și bronșita cronică. Principala simptomatologie acuzată de pacienți este dificultatea de a respira.

2. Boli care afectează țesutul pulmonar prin apariția de cicatrici sau prin inflamarea țesutului pulmonar, împiedicând astfel dilatarea suficientă a plămânilor. Aceste afecțiuni sunt cunoscute sub denumirea de boli pulmonare restrictive. Plămânilor li se diminuează astfel funcția de a inspira oxigen și de a expira dioxidul de carbon. Fibroza pulmonară și sarcoidoza sunt cele mai cunoscute boli pulmonare restrictive, pacienții care se confruntă cu aceste afecțiuni având sentimentul că nu au suficient aer și că nu pot inspira adanc.

3. Boli ale circulației pulmonare care afectează vasele de sânge ale plămânilor. Deseori, aceste boli pot afecta funcția cardiacă.

Conform unor statistici efectuate la nivel global, bolile respiratorii ocupă locul al doilea după bolile cardiovasculare în ceea ce priveşte mortalitatea, incidenţa, prevalenţa şi costurile. Vestea bună este că majoritatea acestor boli pot fi prevenite sau pot fi controlate, dacă sunt diagnosticate precoce.

Cum poți stabili o programare pentru pneumologie?

În situația în care dorești o programare la pneumologie, te așteptăm cu drag în București la VERONIKI Life - Clinica de Medicină Integrativă. Pentru programări, te rugăm să ne contactezi telefonic 021.232.98.41 sau prin e-mail: office@veronikilife.ro.

 

Adresa Clinicii de Medicină Integrativă - VERONIKI Life:

Intrarea Murmurului nr. 2-4, Sector 1, București